top of page

La nostra història

Portal nou, petita història...

Fou una nit de Nadal, la Missa del Gall de 1999, un grup d’escolans, dirigits pel director Miquel Fernàndez, van iniciar un camí per fer un gran viatge, un bell projecte,... naixia l’Escolania de la Sagrada Família.

 

Aquella màgica nit, una estrella guià els nois des de tots els racons de la nostra ciutat vers el temple de la Sagrada Família; aleshores el rector de la parròquia de la Sagrada Família, Mn. Lluís Bonet, obrí les portes de bat a bat per iniciar aquell designi.

Amb la il·lusió de tots arrelà un esperit fraternal, i aquella força continua enguany resplendint cada dia, ara, des dels cors de les nenes i dels nens cantaires i d’un jove director, Oriol Sánchez, que empeny amb puixança.

 

Mn. Josep Maria Turull ha recollit el guant de Mn. Lluís Bonet per fermar encara més aquesta il·lusió. Les angelicals veus han fluctuat, durant dues dècades, tots els espais i racons de l’obra del nostre insigne arquitecte de Déu, Antoni Gaudí.

Els nostres escolans realitzen classes de cant, estudien solfeig i aprenen a tocar un instrument. Al llarg de tots aquests anys sempre hem participat en la litúrgia que es realitza a la cripta i de tant en tant el goig de fer-ho a la basílica; oferim, en els concerts, cants gregorians i peces d’autors que van des del Renaixement fins a les obres d’autors Contemporanis, també s’ha col·laborat en actes benèfics i solidaris.

 

Al llarg de vint anys de vida, les nostres veus s’han escoltat per diferents catedrals, basíliques, monestirs i santuaris arreu de Catalunya, d’Espanya i d’Europa.

L’Escolania té la força d’un sentiment, com entitat, la nostra labor va més enllà de la música, acotxats pels valors cristians, exercim un treball integrador i humà amb les famílies i la parròquia, i que desitja irradiar més enllà del temple i de la ciutat.

bottom of page